Baton: Alonso će se vratiti u F1, siguran sam

Formula 1 20. avg. 201810:55
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton smatra da će se Fernando Alonso vratiti 'najbržem karavanu sveta' ukoliko Meklaren ponovo bude imao dobar bolid.

Vozač Meklarena je pre nekoliko dana objavio da se od naredne sezone više neće takmičiti u Formuli 1, ali nije odbacio mogućnost povratka ukoliko se pojavi prava prilika.

Baton, koji je bio Alonsov timski kolega tokom 2015. i 2016. godine, siguran je da će se dvostruki svetski šampion vratio nazad.

„Od pojedinaca zavisi kada će doneti odluku da napusti  Formulu 1“, rekao je Baton.

„Alonso je uradio isto što i ja – odlučio je da ode, ali je ostavio mogućnost da se vrati. To je pravi izbor. Uveren sam da će se vratiti ukoliko Meklaren ponovo bude pobeđivao. Svaki vozač na svetu želi da bude u pobedničkom automobilu. Ljudi se penzionišu jer im dosade stalna putovanja i stres, a još kad nema ni rezultata… Međutim, ako bolid Meklarena ponovo bude brz, uveren sam da će Alonso želeti da sedne za volan“.

Alonso je sam otrkio da će planove za sledeću sezonu finalizirati krajem ove godine, a trenutno razmatra opcije u Indikaru, ali i Svetskom šampionatu izdržljivosti sa Tojotom. Uprkos tome što se neće takmičiti u Formuli 1, španski automobilista je naglasio da je povratak od 2020. godine logičan, pošto kaže da bi bio glup da sada zatvori ta vrata.