Fetel: Ciljam pobedu u svih šest preostalih trka

Formula 1 27. sep. 201817:33 > 17:49
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Pred 16. trku u Svetskom šampionatu Formule 1 Sebastijan Fetel ima 40 bodova zaostatka za Luisom Hamiltonom. Do kraja je ostalo šest trka, a pred trku u Sočiju vozač Ferarija poručuje da neće ništa menjati u svojoj vožnji.

U Singapuru je Sebastijan Fetel završio tek kao trećeplasirani iza Maksa Ferstapena dok je prvi bio Luis Hamilton. Britanac je na taj način uvećao svoje šanse za osvajanje titule šampiona sveta. Vozač Ferarija ne namerava da promeni išta u svojoj vožnji pred Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Sa naše tačke gledišta veoma je jednostavno. Imamo bodovni zaostatak i moramo da ga nadoknadimo. To je nađ cilj i najbolji način je da završimo ispred, idealno bi bilo ispred svih ostalih. Plan je da se ne menja ništa. Pokušavamo sve što možemo i verujem da imamo šanse. Imali smo neke trke koje je trebalo da dobijemo, a nismo. Neke smo dobili, a nije trebalo“, kazao je Fetel pred trku u Sočiju koja je na programu 30. septembra. 

Nikad ne znaš šta će se desiti i sve je moguće. Ciljam pobedu na svih preostalih šest trka. Prvo ciljam pobedu ovde, posle toga idemo da dobijemo sledeću pa sledeću trku. Nema poente gledati pet ili šest trka unapred. Bolje je da vodiš računa samo o onome što je pred tobom“.

Prošle godine Ferari je u Sočiju osvario dvostruku pobedu, pa Skuderija očekuje sličan ishod i ove godine. 

Prošle godine je to verovatno bilo iznenađenje, da smo bili toliko konkurentni ovde. Ove godine očekujemo da budemo konkurentni. Kada pogledate naše poslednje trke, imali smo problema sa ritmom u trkama i to je uvek bilo iz nekog drugog razloga. Ne smeju rezultati da nam prave smetnju i moramo da se fokusiramo na posao“.

Akcija na stazi u Sočiju počinje u petak od 10 časova prvim nezvaničnim treningom uz direktan prenos na Sport Klubu 1. Kvalifikacije u subotu, kao i trku u nedelju možete da pratite na istom kanalu od 14 odnosno 13 časova i 10 minuta.