"Ferari ne može da se izbori sa pritiskom"

Formula 1 16. okt. 201811:45 > 12:08
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Bivši vozač Formule 1 Felipe Masa smatra da njegova nekadašnja ekipa Ferari, ove sezone nije u stanju da se izbori sa pritiskom osvajanja šampionske titule.

Ferari je dobro počeo sezonu sa dve pobede Sebastijana Fetela, ali je potom sa nekoliko nerezonskih odluka ostao samo na teoretskoj šansi da ima šampiona. Mercedes i Luis Hamilton su to oberučke prihvatili, pa je Britanac neprikosnoven na poslednje četiri trke i u SAD bi mogao do odbrane titule.

Ako Hamilton u Ostinu pobedi, a Fetel bude bio slabije plasiran od trećeg mesta, britanskom vozaču sledi nova titula, peta ukupno.

Felipe Masa je za Ferari vozio od 2006. do 2013. godine, a 2008. godine je samo za bod ostao iza Hamiltona u šampionskoj trci.

„Ferari je osvojio titulu 2007, a posle 2008. je počeo sa problemima i nikada više nije bio najbolji. Možda je sada osećaj kao kada sam 2013. godine odlazio iz Ferarija. Postoji pritisak da se osvoji titula, a oni se bore da ga smanje. Oni se muče da rade efikasno. Ove godine, iako nisu izgubili sve šanse, možda je tako zato što su napravili neke greške, a možda i zato što Mercedes ima manji pritisak. Mnogo je lakše raditi sa titulom u rukama, kao što je slučaj u Mercedesu“, rekao je Masa

Naredna trka u Formuli 1 se vozi u nedelju 21. oktobra u Ostinu, a direktan prenos je na SK1 od 20:10.