Maks: Pobeđivao bih i ja u Luisovom bolidu

Formula 1 1. nov 201811:56 > 12:07
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen je za švajcarski Blik poručio da je Luis Hamilton toliko dominantan u Formuli 1 ove sezone zbog najboljeg bolida.

U Meksiku je Luis Hamilton overio petu titulu šampiona sveta u Formuli 1, a čini se da je ove godine imao ozbiljnog konkurenta u Sebastijanu Fetelu i Ferariju. Ipak greške nemačkog vozača tokom sezone su ponudile Britancu priliku da uzme titulu, a on je svojom fantastičnom vožnjom u drugom delu sezone to i uradio. 

Jedan od njegovih potencijalnih rivala u budućnosti Maks Ferstapen tvrdi da je razlika između Hamiltona zapravo u bolidu.

Njegov auto je ralika. Naravno da je on odličan vozač, ali čak bi Fetel pobeđivao u bolidu Mercedesa, Rikardo bi pobeđivao, pa i ja bih pobeđivao“, poručuje Maks Ferstapen koji tvrdi i da ima odlične odnose sa Luisom Hamiltonom.

Britanac je stigao do pete titule šampiona sveta, dok Ferstapen ima tek pet dobijenih trka. Ipak mladi Holanđanin ambiciozno najavljuje da najbolje tek sledi za njega u budućnosti. On veruje da će od 2021. godine sa novim pravilima Red Bul ponovo biti konkurentan Mercedesu i Ferariju.

Tada ću imati 23 godine i imaću još šest ili sedam godina prilike da osvojim titulu šampiona. Nadam se da ću kada napunim 30 godina imati već četiri titule šampiona. To bi bilo sjajno“.

Ferstapen inače u 2019. godini ne očekuje veliki broj pobeda ni da Red Bul bude konkurentan, a kaže da će vozači tima koji inače prelazi sa Renoovog na Hondin pogon moći do pobedničkog postolja samo „magijom šasije“.