"Slučaj Alonsa vam pokazuje koliko je Formula 1 loša"

Formula 1 13. nov 201814:34 > 14:47
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Vozač Fors Indije Serhio Perez je poručio da će biti velika šteta što Fernando Alonso neće naredne sezone voziti u Formuli 1, kao i da je veliki problem takmičenja to što se dvostruki svetski šampion borio za bodove u timu Meklarena.

Od kada je u Meklarenu Fernando Alonso konstantno ima probleme sa bolidom i veoma teško dolazi do bodova. Početkom ove sezone je delovalo da će Meklaren oživeti sa Renoovim agregatima, ali Alonso nije uspeo da bude bolji od pete pozicije. Poslednji put kada je bio bolje plasiran vozio je još za Ferari 2014. godine kada mu je pobedničko posotlje izmaklo u Singapuru. 

Sve to je navelo Meksikanca Serhija Pereza da govori o tome koliki jaz postoji među bolidima u Formuli 1 zbog čega ovaj svetski šampionat gubi na kvalitetu.

To pokazuje koliko je Formula 1 loša. Imate jednog od najboljih vozača ikada koji se bori u sredini i pokušava da dođe do nekakvih poena svakog vikenda. Ako biste ga stavili u drugi bolid on bi bio šampion. Tu je u ovom trenutku Formula 1. Svi smo u istom sosu“, kaže Serhio Perez

David Ramos/Getty Images

Imao je sreće u karijeri da je imao veoma dobre bolide i mogao je da osvaja titule. Ima veliki talenat i zaslužuje uspehe koje je imao. Želim mu sve najbolje i ko zna možda se vrati jednog dana. On je sjajan vozač, sjajna osoba i veliki je karakter. Voli trkanje i mnoog ga poštujem i poštujem ono što je uradio u sportu kao i to što juri ostale titule. Šteta je što ga gubimo“, poručuje vozač Fors Indije. 

Inače naredne godine će Alonso otići u Svetski šampionat izdržljivosti gde će se priključiti timu Tojote.