Maks o guranju Okona: Moj odgovor je bio mekan

Formula 1 22. nov 201818:51 > 19:07
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Pred Veliku nagradu Abu Dabija koja je na programu narednog vikenda, vozač Red Bula Maks Ferstapen je ponovo govorio o sukobu sa Francuzom Estebanom Okonom.

Na Velikoj nagradi Brazila su Esteban Okon i Maks Ferstapen imali sukob na stazi, a Holanđanin je smatrao da je Francuz u toj situaciji bio jedini krivac. Vozač Red Bula je Okona gurnuo tri puta u grudi posle trke, a kamere su sve to zabeležile. 

Moglo je da bude mnogo gore. Šta očekujete od mene da uradim? Da se rukujemo i da mu se zahvalim što je učinio da budem drugi umesto prvi? Mislim da je moj odgovor bio baš normalan“, kaže Ferstapen.

Emotivni smo i ja sam tada izgubio pobedu. Guranje se dešava svuda. Video sam pre nekoliko dana isto to na fudbalskom meču. Sa moje strane, mislim da je to bio miran odgovor“. 

Ferstapen kaže da je bio ljut zbog toga što je Okon nešto rekao, ali je to ostalo nepoznanica. 

Niste čuli šta je rečeno, samo ste videli mene kako ga guram. Tražio sam izvinjenje, a dobio sam drugačiji odgovor. Ako bi ste shvatili ceo razovor videli biste da je to malo drugačije. Rekao je nešto što nisam očekivao da čujem, nebitno šta je“, kaže Holanđanin. 

Poslednja trka u svetskom šampionatu Formule 1 je u nedelju 25. novembra uz direktan prenos na SK1 od 14 i 10. Nezvanični treninzi i kvalifikacije su na istom kanalu, u petak i subotu. Akcija na stazi počinje već u petak u 10 ujutru.