Okon rezerva i test vozač Mercedesa u 2019. godini

Formula 1 23. nov 201814:26 > 14:32
Podeli:
Getta Images/Dima Korotayev

Esteban Okon će biti rezervni i test vozač Mercedesa u 2019. godini. Toto Volf je najavio da je moguće da Okon bude jedan od dvojice vozača Mercedesa 2020.

Mercedes je potvrdio da će sledeće sezone njihov rezervni i test vozač biti Esteban Okon koji više neće voziti za Fors Indiju.

Toto Volf je najavio da će mladi Mercedesov vozač postati deo tima 2020. godine, što bi značilo da će Okon za dve godine zameniti Valterija Botasa na mestu kolega Luisa Hamiltona. Botasu ugovor ističe po završetku sledeće sezone, a Hamilton je deo tima do 2020. Ukoliko Okon ne bude spreman da zameni Botasa, Volf će mu verovatno pronaći mesto u nekom drugom timu.

„Razmišljamo o predsezoni i o sezoni, ali nismo još uvek sve precizirali. Sigurno je da će provesti mnogo vremena u simulatoru da bismo bili sigurni da je spreman“, rekao je Volf.

Fors Indiju će na kraju ove sezone napustiti i Lens Strol i očekuje se da će on preći u Vilijams koji je preuzeo njegov otac Lorens Strol. Fors Indija to još uvek nije potvrdila, ali već neko vreme je to „javna tajna“.