Rosi: Hamilton mora da dođe na ranč

Formula 1 5. dec. 201821:41 > 21:45
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi poručio je šampionu Formule 1 Luisu Hamiltonu da mora da poseti njegov ranč u Tavulji, pošto je prošle nedelje testirao Jamahu R1 u Heresu.

Vozač je u subotu proveo dan na stazi sa vozačima Jamahe u Svetskom superbajk šampionatu Aleksom Lousom i Mihaelom van der Markom. Britanac je navodno doživeo pad u petoj krivini staze „Anhel Nijeto“, ali je prošao bez ikakvih povreda i nastavio je sa testiranjem.

Kada je upitan da prokomentariše Hamiltonov izlet na dva točka, ‚Doktor‘ je rekao da bi voleo da ga ugosti na svom ranču, koji pored njega koriste i polaznici Akademije Valentina Rosija.

Hamilton je veliki ljubitelj motora. Prati trke i često mi šalje poruke. Pomalo i preteruje, ali se divi motociklistima, za koje kaže da su oni zaista rizikuju. Mora da dođe na ranč jednog dana“, rekao je Rosi, a prenosi motorsport.com.


Sâm Hamilton je ‚Doktoru‘ poručio da će pod hitno doći na ranč, a takođe je poručio da izuzetno uživa u vožnji motora, ali da su profesionalni motociklisti na drugom nivou u odnosu na njega.