Noris: Hteo sam kao 'Doktor', ali…

Formula 1 13. dec 201815:16 > 15:18
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Novi vozač Meklarena Lando Noris otkrio je da je odlučio da ne izabere 46 za svoj broj u Formuli 1 jer nije želeo da ljudi smatraju da kopira nekoga.

Mark Thompson/Getty Images

Mladi Britanac za svog idola smatra Valentina Rosija, devetostrukog svetskog šampiona, a poznato je da je njegov broj 46. Noris je smatrao da baš traj broj izabere za svoj, ali se na kraju odlučio za četvorku zbog izgleda te cifre, a i jer se odlično uklapala u hešteg #L4ndo.

Postoji priča iza broja četiri, ali je priča takva da je u stvari i nema. Ne postoji jedan broj koji sam koristio u svim takmičenjima. Nosio sam 31, 11, 33 i 46, ali nijedan mi nije mnogo značio. Zbog toga sam se odlučio za onaj koji najbolje izgleda i to je razlog. Izabrao bih 46, ali nisam hteo da ispadne da nekoga kopiram„, naglasio je Noris.

Broj 46 se u Formuli 1 samo jednom, kada je Vil Stivens vozio za Katerhem na Velikoj nagradi Abu Dabija 2014. godine.

Noris je otkrio da je zahvaljujući divljenju koje oseća prema Rosiju postao svestan i napretka svog sunarodnika Aleksa Albona, koji će takođe debitovati u Formuli 1 naredne godine, kao vozač Toro Rosa.

Pratio sam Aleksa kada sam bio mlađi, svideo mi se jer je navijao za Rosija, a uz to je i nosio 46 i iste boje. Zbog toga sam ga i podržavao kao klinac. Verovatno mi je bio jedini idol uz Valentina Rosija, što je i pomalo čudo. Uvek je bio kul klinac, gledao sam njegove trke godinama i sjajno je što će i on biti u Formuli 1 naredne godine„, rekao je Noris.

Norisu će naredne sezone timski kolega u Meklarenu biti Karlos Sains junior, koji u britanski tim stiže iz Renoa.