Hamilton se izvinio rodnom Stivenidžu: Pogrešne reči

Formula 1 19. dec 20188:47 > 9:04
Clive Mason, Getty Images Sport

Petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton napravio je gaf na dodeli BBC nagrada za sportsku ličnost godine, kada je Stivenidž, grad u kojem se rodio i odrastao, nazvao sirotinjskim mesto.

Aktuelni šampion F1 se u žargonu izrazio da je došao iz „blata“, što je prema njegovim rečima bio san za njega i njegovu porodicu. Hamilton je zatim popravio rečeno da ipak to nije tako mislio, već da je želeo da kaže da je izašao u svet i uradio nešto bitno.

Njegova izjava nije prošla neopaženo, pa su mu na društvenim mrežama odmah upućene brojne kritike zbog omalovažavanja Stivenidža, grada od 88.000 stanovnika u Hartfordširu. 

„Niko nije savršen i ja definitivno često pravim greške, naročito kada sam ispred velikog broja ljudi dok pokušavam da pronađem prave reči da bih opisao dugo putovanje koje sam imao u životu. Izabrao sam pogrešne reči. Nisam mislio ništa loše, a svi oni koji me znaju znali su da to govorim sa ljubavlju“, rekao je Luis Hamilton uz izvinjenje svom gradu, koji se nalazi 40 kilometara severno od Londona. 

Luis Hamilton je u izboru za BBC sportsku ličnost godine zauzeo drugo mesto iza bicikliste Gerejnta Tomasa, pobednika Tur d’Fransa.