"Kimijev odlazak iz Ferarija veliki udarac za F1"

Formula 1 20. dec 201813:53 > 13:58
Podeli:
James Bearne/Getty Images

Šef ekipe Mercedesa Toto Volf izjavio je da će svi u Formuli 1 izgubiti zbog odlaska Kimija Raikonena iz Ferarija u Zauber.

Finski automobilista je u dva navrata branio boje italijanskog tima, u kojem je proveo poslednjih pet godina, ali su se čelnici Ferarija odlučili za Šarla Leklera što se tiče naredne sezone.

Za Raikonena je poslednja sezona bila najbolja od njegovog povratka u Formulu 1 posle dvogodišnjeg izleta u reli. ‘Ledeni’ je osvojio pol poziciju u Monci, trijumfovao je u Sjedinjenim Državama, a i dalje je jedan od najpopularnijih vozača u šampionatu. Volf zbog toga smatra da će Formula 1 pretrpeti veliki udarac jer Finac neće imati vrhunski bolid.

Povezano

Mislim da će se mnogo toga promeniti u Formuli 1 jer Kimi više neće biti u Ferariju i neće imati bolid u kojem će moći da dođe do pobede„, rekao je Volf u intervjuu za nekoliko medija, „On ima specifičan karakter. Jedan je od malog broja ljudi, koji zbog pojave društvenih mreža i ega koji gubi kontrolu, ostaje veran sebi. Ima svoje vrednosti, njih se drži i autentičan je. To je ono što navijači voli. Tako da će njegov odlazak iz Ferarija biti veliki udarac za sve nas„.

Volf je istakao da je, ipak, sreća što će Raikonen ostati u Formuli 1, za razliku od Fernanda Alonsa, za kojeg je takođe rekao da će nedostajati svima.

Kimi je rekao da želi da uživa u Zauberu, ali se ove godine pokazalo da oni imaju najbolji bolid od ostalih. Takođe mu je tim na 40 minuta od kuće, imaju odličnu vezu sa Feradijem, pa zašto ne bi nastavio da radi ono u čemu uživa? Svi smo previše bili zaneseni time šta treba da uradi – da li treba da ode jer nema pobednički bolid. Ali, svi smo ovde da bismo bili srećni, da bismo uživali i ako je vožnja ono u čemu zaista uživa onda je u pravu što prati svoju strast„, istakao je Volf.