Zaubera više nema – dobili smo Alfa Romeo Rejsing

Formula 1 1. feb. 201911:31
Podeli:
Getty images/Mark Thompson

Na Svetskom šampionatu Formule 1 za 2019. godinu dva brenda koja su među onima sa najdužom istorijom u motosportu - Zauber i Alfa Romeo - vratiće se na staze sa svetskim šampionom iz 2007. godine Kimijem Raikonenom i mladim Italijanom Antonijom Đovinacijem koji će voziti za tim Alfa Romeo Zauber F1.

Samo godinu dana nakon svog osnivanja 24. juna 1910. godine, Alfa Romeo je debitovao na zvaničnom takmičenju, osvojivši prvu trku na vreme u Modeni. Od tada, sportska legenda brenda građena je kroz niz pobeda i plasmanima u prva tri na mnogim međunarodnim šampionatima, uključujući i Formulu 1. U 2019. godini, bolidi tima Alfa Romeo Racing poneće detelinu sa četiri lista, oznaku koja je stekla svoj ugled kroz istoriju i koja je od 1923. simbol najbržih Alfa Romeo modela.

Dugoročno partnerstvo između kompanije Zauber i brenda Alfa Romeo kao glavnog sponzora pokrenuto je 2018. godine. Tokom proteklih godinu dana, tim je neprestano napredovao i završio šampionat na osmom mestu. Period saradnje je produžen, pri čemu su vlasnici i rukovodioci kompanije Zauber ostali nepromenjeni i nezavisni. Kao tim Alfa Romeo Racing, cilj je i dalje postizanje ambicioznih rezultata na takmičenju koje predstavlja vrhunac motorsporta.

„Imam to zadovoljstvo da najavim da krećemo na Svetski šampionat Formule 1 2019. godine pod nazivom Alfa Romeo Racing. Nakon pokretanja saradnje sa našim glavnim sponzorom, brendom Alfa Romeo, 2018. godine, naš tim je fantastično napredovao u tehničkom, komercijalnom i sportskom smislu. Ovo je povećalo motivaciju svakog člana tima, bilo da se nalazi u pit-stopu ili u sedištu u Švajcarskoj, jer smo videli kako se vredan rad koji smo uložili odrazio kroz naše rezultate. Nastavljamo sa namerom da razvijamo svaki segment našeg tima, istovremeno omogućavajući da nas naša strast koju gajimo prema trkama, tehologiji i dizajnu gura napred“, rekao je Frederik Vaser direktor Alfa Romeo Rejsing tima. 

„Alfa Romeo Racing predstavlja novo ime sa dugom istorijom u Formuli 1. Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Sauber na donošenju tradicije tehničke izvanrednosti i italijanskog elana koje Alfa Romeo poseduje u sam vrh motosporta. Ne dajte se zavarati: sa Kimijem Raikonenom i Antoniom Đovanacijem s jedne strane pit-stopa i stručnjacima iz kompanija Alfa Romeo i Sauber sa druge, mi smo ovde da se takmičimo“, dodao je Majk Meneli izvršni direktor FCA.