Vilijams: Sramota je da nemamo bolid na testiranju

Formula 1 20. feb. 201918:49 > 18:58
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

U Barseloni je u toku već treći dan zimskog testiranja, a ekipa Vilijamsa je tek u sredu izašla na stazu Katalunja. Iz ekipe se izvinjavaju posebno vozačima Džordžu Raselu i Robertu Kubici.

Vilijams nije uspeo da donese svoj bolid na stazu Katalunja u ponedeljak kada je bio prvi dan testiranja, a tek u noći između utorka i srede automobil je stigao u Barselonu. Rasel je trećeg dana testiranja odvozao dvadesetak krugova, a imao je najlošije vreme, čak pet sekundi sporije od prvog seledećeg vozača. 

Ovo je situacija koju nismo predvideli i u kojoj nikako nismo hteli da se nađemo. Nije da smo samo razočarani, bruka je to što nismo mogli da donesemo bolid na stazu kada su svi ostali uspeli. Posebno kada se radi o našem timu koji je uspevao da dovede auto u prethodnih 40 godina na testiranje“, rekla je šef tima Kler Vilijams

Ona se izvinila posebno vozačima Robertu Kubici i Džordžu Raselu, a odbila je da priča o tome zašto je Vilijams kasnio sa bolidima. 

Propustili smo dva dana testiranja i to je loše. Mnogo kilometara smo izgubili. Međutim ne mislim da ćemo odmah znati pravi odraz onoga što smo propustili. Trudimo se da uradimo sve što smo isplanirali, probaćemo da iskoristimo vreme koje nam je na raspolaganju i fokusirani smo da naša pažnja bude na najvažnijim i najkritičnijim tačkama kako bi auto bio u najboljem mogućem stanju za Australiju“, poručuje Vilijams.