Mik Šumaher u Formuli 1 već u aprilu?

Formula 1 27. feb 20199:18 > 9:22
Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Sin Mihaela Šumahera Mik bi trebalo da prvi put sedne u bolid Formule 1 i to posle Velike nagrade Bahreina koja je na programu 31. marta.

Sin sedmostrukog šampiona Formule 1 je trenutno član Ferarijeve vozačke akademije, a tokom 2018. se takmičio u Evropskoj Formuli 3 u kojoj je bio i šampion. Mik Šumaher je ove sezone u Formuli 2, a to ga čini idealnim kandidatom da sedne u bolid Alfa Romea na testovima posle Velike nagrade Bahreina. 

Tokom sezone timovi Formule 1 imaju četiri dana za testiranje i to posle trka u Bahreinu i Španiji, a na tim testovima moraju da daju šansu mladim vozačima koji su imali do dva učešća u trkama Formule 1. 

Povezano

 Meklaren tako ima Serđa Seta Kamaru iz Formule 2, Vilijams ima Nikolasa Latfifija, dok je test vozač Alfa Romea veteran Markus Erikson. Baš bi zato ovaj tim mogao da pruži šansu Miku Šumaheru, ako prođu pregovori sa Ferarijem oko korišćenja vozača tog italijanskog tima. 

Iz Alfa Romea su rekli da se još uvek pregovara o ovome, ali da će veoma važno izabrati pravi tajming kada treba dati prostora novajlijama na ovim testovima, a takođe će ekipi biti važno da dobijaju adekvatne informacije od vozača na testovima.