Fitipaldi: Alonso treba da se vrati u F1

Formula 1 20. mar 201912:53 > 13:05
Podeli:
Getty Images/Christian Alminana

Legenda Formule 1 i Meklarena, Emerson Fitipaldi (72) očekuje da se Fernando Alonso vrati u F1, bar na još jednu sezonu.

Španac, dvostruki svetski šampion, koji je prošle godine napustio ovaj sport, kada je izgubio strpljenje prema Meklarenu, trenutno nastupa za ekipu Tojota Gazu. Njegov jedini cilj je pobeda na trci „500 milja Indijanapolisa”, što bi ga učinilo „besmrtnim”, kao slavljenika na najveće tri trke auto-moto sporta, „Velikoj nagradi Monaka” u Monte Karlu i „24 časa Le Mana”, što je već ostvario.

Alonso je u međuvremenu postao i ambasador Meklarena, a tokom zime, imao je značajan doprinos u predsezonskim testiranjima novog bolida. Istini za volju, nije bio u Melburnu sa ekipom tokom prvog vikenda novog Šampionata, jer je u isto vreme na Floridi pobedio na trci „1.000 milja Sebringa” u Svetskom šampionatu izdržljivosti.

„Svi smo mislili da je problem u Hondinom motoru, ali je u minuloj sezoni bilo isto sa Renoovim. U svakom slučaju, mislim da će se Fernando vratiti naredne godine. Vidim da je fizički dobro pripremljen, psihološki je motivisan za svaku pobedu, pa zašto se onda ne bi vratio? Ako ima automobil sa kojim može da se pobedi, sa sigurnošću će se vratiti”, rekao je legendarni brazilski pilot, svetski šampion u Formuli 1 i pobednik trke Indijanapolis 500.