Alonso pun samopouzdanja

Formula 1 16. nov 201221:46
Podeli:

Vozač Ferarija Fernando Alonso čvrsto veruje da može da nadoknaditi zaostatak od 10 bodova za Sebastijanom Fetelom u poslednje dve trke šampionata Formule 1 i osvojiti titulu.

Ferrari trenutno ima slabiji bolid, a Red Bull je osvojio četiri od prethodnih pet trka, međutim, Španac podiže moral timu tvrdnjama da bi titula mogla da pripadne upravo njima.

– Veoma sam optimističan, verujem svom timu, verujem sebi. Iskreni smo jedni prema drugima i znamo da nemamo najbrži bolid na stazi. Neki bi rekli da se opraštamo od titule. Ne – kaže Alonso.

Trka za VN SAD je u nedelju, a Alonso ističe da ga je činjenica što prati Fetela učinila opuštenijim i da je pod manjim pritiskom što se tiče ostatka sezone.

– U finišu ove sezone se osećam potpuno normalno, ovo je dobro iskustvo. Četvrti put se borim za titulu prvaka u poslednjoj trci. Može se osetiti velika razlika, više sam fokusiran, pokušavam da odradim posao najbolje što mogu i znam ako sve odradim perfektno da imam šansu. Ako napravite grešku, gubite priliku, zato se fokusirajmo na nas – poručio je Alonso.

Author: M. M.