Kratak spoj koštao Leklera trijumfa u Bahreinu

Formula 1 5. apr. 201921:13 > 21:22
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Ekipa Ferarija objavila je da je nikad ranije zabeležen kratki spoj kontrolnog sistema njegovog motora uzrok problema koji su zadesili Šarla Leklera tokom Velike nagrade Bahreina Formule 1.

Mladi Monegašanin je bio na putu ka svom prvom trijumfu na stazi „Sakir“, ali je neočekivano usporio deset krugova pre kraja zbog problema sa motorom. Nedostatak snage je omogućio vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu da pretekne Leklera i dođe do pobede, a zatim se ispred njega našao i Valteri Botas.

Povezano

Postojala je velika šansa da Lekler izgubi i prvi podijum u karijeri, pošto mu se Maks Ferstapen približavao u svom Red Bulu, ali su kvarovi na oba bolida Renoa u samom finišu dovela do izlaska bezbednosnog vozila na stazu.

Ferari je pomenuti motor poslao u Maranelo na detaljna ispitivanja tokom kojoj je ustanovljeno da je probleme izazvao kratak spoj unutar kontrolne jedinice.

Takav tip problema nikada nije zabeležen na komponenti koja je u pitanju“, navodi se u saopštenju italijanskog tima.

U Ferariju su uvereni da će taj motor biti moguće ponovo koristiti i za sada je plan da se on nađe u Leklerovom bolidu za predstojeću Veliku nagradu Kine. Ta trka biće 1.000. u istoriji Formule 1, a moći ćete da je pratite na Sport Klubu 1 14. aprila.