Lekler: Zaslužio sam, bio sam glup

Formula 1 27. apr 201918:51 > 18:54
Clive Mason/Getty Images

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da mu je žao zbog incidenta koji je izazvao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana, ali je dodao i da je zaslužio da mu se to desi.

Mladi Monegašanin je bio glavni favorit za pol poziciju pred četvrtu trku u sezoni, pošto je bio ubedljivo najbolji na slobodnim treninzima u Bakuu. Međutim, sve je krenulo po zlu za njega u drugom delu kvalifikacija, kada je napravio grešku pri kočenju u osmoj krivini i udario u zaštitni zid.

Povezano

Očekivano, to je bio kraj kvalifikacija za njega, ali pošto je imao dovoljno dobar krug za treći deo, završio ih je na desetom mestu u plasmanu.

Zaslužio sam to što se desio. Veoma sam tužan, ali sam zaslužio. Bio sam glup, kao što sam poručio timu preko radija. Smirio sam se, ali i dalje mislim da sam bio glup, to se nije promenilo. Potrudiću se da naučim nešto iz ovoga, da se vratim bolji i izborim se za dobru trku. Ne želim da kažem nešto glupo, ali gledajući treninge i prvi deo kvalifikacija, pol pozicija je bila moguća, a ja sam sve prokockao. Zbog toga sam razočaran“, rekao je Lekler.

Lekler je istakao da je grešku napravio time što je pokušao da koči jednako jako kao što je slučaj bio kada je imao meke pneumatike, ali se ispostavilo da one srednje smese ne reaguju isto.

Kočio sam jednako kao na mekim pneumaticima, ali sam imao srednje… Ne želim da budem pogrešno shvaćen, nije bilo problema sa pneumaticima, ja sam pogrešio. Veoma sam razočaran“, naglasio je Lekler.

Pol poziciju pred Veliku nagradu Azerbejdžana osvojio je Valteri Botas u Mercedesu, ispred svog timskog kolege Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela u Ferariju. Četvrta trka sezone startuje u nedelju u 14.10 i možete da je pratite na Sport Klubu 1.