Botas: Činilo se da je pol van domašaja

Formula 1 27. apr 201919:06 > 19:08
Clive Mason/Getty Images

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je pomalo iznenađen jer je osvojio pol poziciju pred četvrtu trku sezone, Veliku nagradu Azerbejdžana.

Finac je u Bakuu do najbolje startne pozicije stigao sjajnim krugom u finišu kvalifikacija koje je obeležio incident u drugom delu, kada je Šarl Lekler u svom Ferariju udario u zaštitni zid.

Povezano

Botas je od početka akcije u Azerbejdžanu bio iza dvojca Ferarija i svog timskog kolege Luisa Hamiltona, ali je na kraju upravo Britanca pobedio u kvalifikacijama za 59 hiljaditinki.

Moglo bi da se kaže da sam iznenađen. Posle slobodnih treninga bilo je jasno da je Ferari veoma brz, takođe i Red Bul. Pred kvalifikacije se činilo da je pol pozicija van domašaja, ali nikada ne znate šta može da se desi, pa ne odustajete. Šarl je imao izletanje, pa se sve svelo na jedan brzi krug na kraju“, rekao je Botas.

Botas je istakao da su odlaganja, prvo zbog udesa Roberta Kubice, a potom i Leklera, dovela do toga da uslovi na stazi budu drugačiji kako su kvalifikacije odmicale.

Zbog odlaganja, bilo je mnogo hladnije nego što je trebalo i bilo je problematično naterati pneumatike da funkcionišu. A kada se sve svodi na jedan krug na ovakvoj stazi zavetrina je veoma važna. Uspeo sam da izvučem veoma dobar krug, a dobar je osećaj to učiniti kada je zaista važno“, naglasio je Finac.

Četvrta trka sezone startuje u nedelju u 14.10 i možete da je pratite na Sport Klubu 1.