F1 o hokeju: Ako Finska dobije neće te pustiti u Kanadu

Formula 1 27. maj. 20198:55 > 9:08
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Posle Velike nagrade Monte Karla na kojoj je Luis Hamilton bio prvi, Sebastijan Fetel drugi, a Valteri Botas treći, novinari su pitali Finca sa kim će gledati veliko finale Svetskog prvenstva u hokeju na ledu koje su igrali u nedelju Finska i Kanada.

Finska je uspela da slavi protiv Kanade i tako da osvoji titulu prvaka sveta. Za svakog Finca to finale je bilo nešto što ne sme da se propustio pa ni vozač Mercedesa Valteri Botas tu nije bio izuzetak. Na konferenciji za medije su zato ovog vozača pitali da li će gledati finale sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom.

Valteri večeras je hokej, možda ćeš tako da pređeš preko ovog razočaranja, a možda Luis nema ništa da radi večeras pa možete zajedno da gledate?“, bilo je pitanje novinara koje je možda i nagoveštavalo rivalitet Hamiltona i Botasa s obzirom na to da će očigledno trka za titulu biti između njih dvojice.

Neću igrati hokej sa njim sigurno“, kazao je Hamilton.

Povezano

 „Ne znam da li bi se Luis pridružio jer imam osam prijatelja Finaca koji su u mom stanu i piju tri dana verovatno“, kazao je Valteri na šta je Hamilton odgovorio da ne može da održi tempo sa Fincima.

Čuo sam vatrogasna kola, ne znam da li ti je stan i dalje na mestu“, ubacio se Fetel, „Nadam se da će Finska pobediti i onda te neće pustiti u Kanadu“, dodao je dovitljivi Nemac. 

Valteri je imao razloga za slavlje i verovatno mu je lakše palo treće mesto u Monte Karlu jer je Finska postala prvak sveta slavivši protiv Kanade u Slovačkoj i to sa 3:1.  

Martin Rose/Getty Images