Kubica: Svi su govorili da će prva krivina biti problem

Formula 1 30. maj 20192:23 > 2:25
Charles Coates/Getty Images

Vozač Vilijamsa Robert Kubica veruje da je svim skepticima zapušio usta vožnjom u Monaku prethodnog vikenda.

Od kada se vratio u Formulu 1, svi su insistirali na tome da će se tek na nekoj uličnoj trci Robert Kubuca naći u problemu i isticali su njegova fizička ograničenja.

Ipak, može se reći da je u Monaku Kubica imao dobar vikend. Uspeo je da se zadrži ispred nekoliko bolida za koje se očekivalo da budu brži sve do „susreta“ sa Antoniom Đovinacijem. Na kraju je završio kao 18.

„Znao sam da ću biti dobar. Mislim da je bilo mnogo onih koji su bili ubeđenji da u oštrim krivinama neću ni moći da kontrolišem bolid. Mislim da sam u ovoj ni malo lakoj situaciji prošao dobro i imam razloga da budem zadovoljan. Naravno, krajnji rezultat je mogao da bude i bolji, ali tako vam je to na trkama“, rekao je Kubica za motorsport.com.

„Svi su govorili da će mi prva krivina biti problem, ali mislim da sam na svim trkama bio dobar u prvoj krivini ili u prvom krugu gde prevladava trkački instinkt i uvek se radije oslanjam na to nego na nešto drugo“, rekao je vozač Vilijamsa.

Kubica je u Monaku imao dobar prvi krug, prestigao je timskog kolegu Džordža Rasela i Antonija Đovinacija. Nakon toga je iskoristio kontakt Šarla Leklera i Nika Hilkenberga i njihov odlazak u boks i došao ispred Serhija Pereza pre nego što je na stazu izašlo vozilo bezbednosti.

Bio je kratko na 15. mestu pre nego što ga je zaustavio Đovinaci.

„Uspeo sam da nadoknadim dve pozicije u prvom krugu. Nakon što je sa staze izašlo vozilo bezbednosti mogao sam da ih zadržima iza sebe, ali sam znao da moram da stanem. Bilo je mogućnosti da padne kiša, što se na kraju i desilo ali samo na kratko tako da se deo taktike koju smo imali nije baš iplatio“, kaže Kubica koji ne zamera Đovinaciju zbog guranja i kontakta:

„To je trkanje, nema tu mnogo stvari koje možete da uradite u takvim situacijama. Tako je kako je“.