Kimi: Malo toga je išlo po planu ove sezone

Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Kimi Raikonen i Alfa Romeo nemaju baš najbolju sezonu 2019 u svetskom šampionatu Formule 1. Taj tim je tek pretposlednji u konkurenciji konstruktora, dok Finac Kimi Raikonen i Italijan Antonio Đovinaci tek retko zasijaju.

U švajcarskoj ekipi Alfa Romea jedini je do sada bodove donosio Kimi Raikonen. Njegovo najbolje izdanje je bilo u Bahreinu kada je bio sedmi, a još je u tri trke osvajao poene. U Monte Karlu i Barseloni Raikonen nije uspeo da dođe do bodova, dok Antonio Đovinaci nema osvojene bodove. Zbog toga je sa svega 13 poena Alfa Romeo tek pretposlednji u konkurenciji konstruktora. 

Deveto mesto u šampionatu konstruktora je negde gde ne treba da budemo. Sredina tabele je veoma blizu, samo nas pet bodova deli od pete ili šeste pozicije, tako da svaka greška ima veliku cenu. Znamo da ako u Kanadi dođemo do poena možemo da ostvarimo bolji plasman na tabeli“, kazao je Kimi Raikonen pred Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Staza u Montrealu bi trebalo da nam odgovara, ali ove sezone mnogo toga nije pošlo po planu. Nadam se da će gume konačno proraditi i da ćemo tada osvariti pun potencijal bolida“.

Dan Istitene/Getty Images

 Italijan Antonio Đovinaci u svojoj debitantskoj sezoni u Formuli 1 ima najbolje 11. mesto koje je ostvario na trci u Bahreinu, dok je u Azerbejdžanu bio jednu poziciju lošije plasiran. 

Jedva čekam da se trkam u Montrealu po prvi put u karijeri. Imao sam dve nedelje da se odmorim, išao sam na Điro, išao sam u Muđelo da gledam MotoGP i jedva čekam da se vratim u bolid. Staza u Kanadi je donela zabavne trke u prošlosti, ima dosta prostora za preticanje i jedva čekam nedelju. Nadam se da ću doći do poena koje zaslužujem“, rekao je Đovinaci

Trka za Veliku nagradu Kanade u Montrealu je u nedelju od 20 i 10 uz direktan prenos na Sport Klubu 1.