Ako Alonso hoće opet u F1, Meklaren ga neće sprečavati

Formula 1 13. jul 201917:34 > 17:40
Ker Robertson/Getty Images

Fernando Alonso se prošle godine povukao iz Formule 1, a postoji mogućnost da će sledeće godine opet sesti u neki bolid u ovom šampionatu.

Fernando Alonso je sezonu počeo kao konsultant u Meklarenu za koji je vozio na kraju karijere, a ideja mu je bila i da se takmiči na legendarnoj trci 500 milja Indijanapolisa. Za tu trku se nije kvalifikovao ali je utehu našao u trijumfu na 24 časa Le Mana. 

On će dalje pomagati Meklarenu na razvoju bolida za narednu godinu, ali je šef te ekipe Zek Braun rekao da Španac može da vozi u Formuli 1 opet ukoliko to želi i da mu Meklaren neće tu praviti problem. 

Povezano

 „On ostaje sa Meklarenom, imamo dobar odnos i razgovarali smo sa njim o nekim trkačkim programima za budućnost koji se tiču Formule 1. Srećni smo zbog njega ako želi da se vrati u Formulu 1. Nemamo slobodan bolid u našem timu i slobodan je da se trka za drugi tim. Podržaćemo ga ukoliko to želi da uradi“, rekao je Braun

Karlos Sains i Lando Noris su inače tokom tekuće nedelje potpisali ugovore sa Meklarenom i za njega će voziti i 2020. godine