Alfa Romeo kažnjen, Hamilton i Kubica u bodovima

Formula 1 28. jul 201921:23 > 21:25
Getty Images/Robert Cianflone

Radost nakon trke za Veliku nagradu Nemačke za vozače Alfa Romea pretvorila se u tugu nakon što su stigle kazne za oba vozača. Vilijams je tako došao do prvih bodova u novoj sezoni.

Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci kažnjeni su nakon trke za Veliku nagradu Nemačke pa u konačnom poretku ni jedan od vozača Alfa Romea nije među prvih deset. To znači da je Robert Kubica osvojio prve bodove za Vilijams u ovoj sezoni.

Povezano

Raikonen i Đovinaci kroz cilj su prošli kao sedmi i osmi što je bio najbolji rezultat Alfa Romea ove sezone. Malo nakon trke stjuardi su objavili da će oba vozača biti pod istragom zbog kršenja člana 27.1 koje se odnosi na upotrebu kvačila na startu trke. Tokom istrage je utvrđeno da otpuštanje kvačila nije trajalo dozvoljenih 70 milisekundi već oko 300 milisekundi.

Oba vozača dobila su kaznu od deset sekundi stani – kreni, pa im je dodato po 30 sekundi na ukupno vreme.

Roman Grožan je tako došao na sedmo mesto, Kevin Magnusen je osmi, u bodove je ušao i Luis Hamilton koji je sada zvanično trku završio na devetom mestu, a Robert Kubica je deseti i tako je Vilijams došao do prvih bodova u sezoni.