Španija ostaje u kalendaru Formule 1

Formula 1 27. avg. 201920:31 > 20:35
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Velika nagrada Španije zadržaće svoje mesto u kalendaru Formule 1 za narednu sezonu, potvrdio je taj šampionat.

Poslednjih meseci je bilo mnogo spekulacija o trci koja se vozi na stazi „Katalunja“ zbog finansijskih problema, ali je lokalna vlast uspela da pronađe sredstva i obezbedi njenu budućnost.

Povezano

Potvrda ostanka Španije u kalendaru bi mogla da znači da će on sledeće godine brojati rekordne 22 trke, pošto su potvrđene dve nove – u Holandiji i Vijetnamu. Od ovogodišnjih trka samo Nemačka će ostati bez mesta, pošto je Velika nagrada Meksika nedavno potvrđena do 2022. godine.

Svetska automobilska federacija bi tek trebalo da objavi prvi nacrt kalendara za naredni šampionat, koji će biti teško ‚uglaviti‘ 22 trke u razmaku od devet meseci. Već se zna da će sezona startovati u Australiji 15. marta, a da će tradicionalno biti završena u Abu Dabiju krajem novembra ili početkom decembra.

Naredna Velika nagrada Španije će biti 30. uzastopna na stazi koja se nalazi severno od Barselone, a na kojoj se održavaju i predsezonska testiranja. Iz Formule 1 su objavili da se trenutno radi na dogovoru sa „Katalunjom“ o njenom ostanku u kalendaru i posle 2020. godine.


Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Belgije, a kompletna akcija vas od petka čeka na kanalima Sport Kluba.