Kubica posle samo jedne godine napušta Vilijams

Formula 1 19. sep 201914:50 > 15:00
Mark Thompson/Getty Images

Robert Kubica je objavio da sledeće godine neće voziti u ekipi Vilijamsa. Poljski vozač je uspeo da ostvari jedini poen za britansku ekipu ove sezone, ali je u svakim kvalifikacijama bio iza timskog kolege Džordža Rasela.

 Posle osam godina odsustva, Robert Kubica se 2019. vratio u Formulu 1 i to u Vilijams. Radi se o ubedljivo najslabijem timu u aktuelnoj sezoni jer bolidi nisu bili ni blizu ostaloj konkurenciji. Ipak Poljak je uspeo da uzme jedan bod i to u Nemačkoj. 

Povezano

 „Kako sam se vratio u F1 naravno da bih voleo da ostanem, rekao sam ove godine da mi je cilj da ostanem ali ne po svaku cenu. Mislim da moram da radim ono što će da mi vrati malo sreće u trkanju. Ova sezona je bila veoma teška sa aspekta rezultata i nastupa ali je takođe bila veoma zahtevna. Nije lako vratiti se posle tolike pauze, posebno kada je situacija teška kao naša. Hvala timu na prilici i videćemo šta će doneti budućnost“, rekao je Robert Kubica u saopštenju. 

Kubica će biti u Vilijamsu do kraja sezone u kojoj je ostalo još sedam trka, a prva nareda je u Singapuru 22. septembra. Već u petak počinje akcija na ovoj gradskoj stazi slobodnim treningom u 10 i 25. Inače što se tiče Vilijamsa još nema naznaka ko bi mogao da zameni Kubicu u ovom timu, a sigurno je da će u bolidu britanske ekipe biti Džordž Rasel.