"Lekler i Fetel potencijalno eksplozivna kombinacija"

Formula 1 1. okt. 201919:00 > 19:04
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Nekadašnji tehnički direktor Ferarija, a sada izvršni direktor Formule 1 Ros Bron rekao je da italijanski tim mora na pravi način da se izbori sa svojim vozačkim dvojcem, koji čine Sebastijan Fetel i Šarl Lekler.

Od početka ove sezone, ujedno i početka saradnje njih dvojice u Ferariju, bilo je mnogo varnica, a do kulminacije je došlo na Velikoj nagradi Rusije. Četvorostruki svetski šampion u Sočiju nije poslušao naredbe da propusti svog timskog kolegu u trenutku kada je vodio. Fetel je kasnije odustao zbog kvara, dok je mladi Monegašanin zauzeo treće mesto, pošto ga je koštao izlazak bezbednosnog vozila na stazu baš u trenutku kada je on završio zamenu pneumatika.

Povezano

To je potencijalno eksplozivna kombinacija i potrebno je pažljivo se izboriti sa njom. Ferari je mnogo napredovao, ali treba naći balans između dvojice vozača“, rekao je Bron.

Nemački automobilista trenutno drži peto mesto u generalnom plasmanu, nema šanse da osvoji titulu i nalazi se 21 bod iza Leklera. Od Velike nagrade Francuske u junu, Lekler je devet puta zaredom bio ispred Fetela u kvalifikacijama, a prosečno je bio četiri desetinke brži od njega. Monegašanin je osvojio šest pol pozicija i upisao dve pobede ove sezone, dok je Fetel zabeležio jedan trijumf.

U Ferariju su želeli dvostruki trijumf u Sočiju i da nastave niz pobeda započet u Belgiji, ali je umesto toga su se vozači Mercedesa našli na prve dve pozicije – Luis Hamilton je slavio, dok je Valteri Botas bio iza njega. Britanac u borbi za titulu ima 73 boda više od svog timskog kolege.

Bron je bio jedan od čelnika Ferarija u periodu dominacije tima, kada je Mihael Šumaher osvojio pet uzastopnih titula od 2000. do 2004. godine.

Čast i obaveza pada na Matiju Binota, koji mora da se postara da mehanizam ide glatko i da postoji zdravo rivalstvo između vozača“, naglasio je Bron.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 13. oktobra Velikom nagradom Japana na stazi „Suzuka“.