Ferstapen: Nisam ovde da bi me voleli

Formula 1 10. okt. 201917:55 > 17:58
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je odlučan da osvoji titulu u Formuli 1 i da neće odustati dok to ne učini.

Mladi Holanđanin je imao brojne uspone i padove od svog debija, ali je svojim stilom vožnje, kojim je često prelazio granice, oduševio milione ljudi. Od prve trke, Velike nagrade Australije 2015. godine, do danas, Ferstapen je upisao sedam pobeda i ukupno 28 podijuma.

Ne želim da zvučim arogantno ili da se čini da ne poštujem druge. Izuzetno sam odlučan da budem šampion i neću odustati. Ako budem morao sve da radim iznova i iznova, to ću i uraditi“, naglasio je Ferstapen.

Povezano

Ferstapen je istakao da će preći granicu ako je potrebno, iako se zbog toga našao na udaru svojih kolega mnogo puta.

Volim preticanja. Ako treba da dođe do kontakta, neka ga bude. Nije da uvek sve mora da bude čisto. Ali, recimo to ovako – kada završim karijeru, ako osvojim pet titula, a možda me ne vole, to me ne zanima jer se na kraju dana sve svodi na pobede. Možda to i zvuči arogantno, ali ne želim da bude tako. Uradiću sve da bih pobedio. Ako je to pomalo, ne prljavo, nego teško, uradiću to. Nisam ovde da bi me voleli“, rekao je mladi Holanđanin.

Na pitanje da objasni razliku između prljavog i teškog, Ferstapen se osvrnuo na dva incidenta koja je izazvao Mihael Šumaher, kada je namerno izgurao rivale sa staze u završnici sezona 1994. i 1997. godine.

Pljavo je namerno. Rekao bih da je to Šumaherov potez i guranje Dejmona Hila i Žaka Vilneva. U ta dva slučaja je prešao granicu. Ali, oštra borba, uz kontakt, na samoj granici je u redu. Nije u redu kada me neko pretiče da ja skrenem u njega i obojica izletimo. To je drugačiji pristup“, naglasio je Ferstapen.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Japana predstojećeg vikenda, uz direktne prenose na Sport Klubu od petka ujutro.