Rosi: Hamilton i ja spremamo trampu

Formula 1 21. okt. 20194:19 > 4:30
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pred Veliku nagradu Japana u Motegiju devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi je otrkio planove o tome da on konačno proba bolid Formule 1, dok će Luis Hamilton sesti na MotoGP motocikl.

Veze između Formule 1 i MotoGP šampionata nisu samo u istim stazama na kojima se voze trke. Vozači često međusobno posećuju trke, a obično su sponzori ti koji spoje vozače. Nedavno je tako Luis Hamilton bio u poseti Petronas Jamahi najviše zbog toga što je malezijska naftna kompanija sponzor i Mercedesu, ali je poznato da je Britanac dobar prijatelj i navijač Valentina Rosija. Italijan je otkrio da postoje planovi da on i Hamilton konačno zamene uloge. 

Da pokušvamo da napravimo trampu sa Hamiltonom, biće to fantastično. On će probati moju Jamahu M1, a ja ću sesti u Mercedes. Nadam se da će se to desiti, bilo bi veoma kul. Voziti bolid Formule 1 je uvek sjajno“, kratko je rekao Rosi u Japanu. 

Ovaj događaj će se sigurno desiti tokom zime, kada se završe Moto GP i prvenstvo Formule 1, a šuška se da će se sve desiti u Abu Dabiju posle završnice Formule 1. Tada će Hamilton biti tu zbog testiranja, dok će i Rosi u posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog trke sportskih automobila koja se dešava sredinom decembra. 

Clive Rose/Getty Images

Rosi je inače 2008. vozio Ferarijev bolid u Španiji, dok Hamilton još uvek nije imao priliku da sedne na MotoGP motocikl iako ima veliku želju i privatno vozi motor. 

Michael Regan/Getty Images