Emotivni Hamilton: Niki, ovo je za tebe

Formula 1 4. nov. 201912:56
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Dan posle osvajanje titule u Formuli jedan, svoje šeste, vozač Mercedesa Luis Hamilton ističe da situacija u kojoj sada nadmašuje sva njegova maštanja.

“Šest svetskih titula! Ne mogu ni da počnem da opisujem ovaj osećaj, ali znam da ga nikada neću zaboraviti. Kada sam bio dete i odrastao u Stivenidžu, moja želja je bila da pobedim u jednoj trci F1 i da osvojim titulu – zato je neverovatna čast što sam sada tu i predstavljam svoju zemlju, ovo prevazilazi sva moja maštanja. Ako me samo jedno dete sada vidi ovde i odluči da prati svoj san, koji god to bio, ništa me ne bi učinilo ponosnijim“, napisao je Hamilton i dodao:


“Ne bih bio tu gde sam sada bez mnogih od vas, moje neverovatne porodice – posebno mog tate koji me je naučio da nikada ne odustajem, bez mojih prijatelja, mog tima u Mercedesu i mojih navijača. Bili ste od početka uz mene na ovom putovanju i zbog toga sam ostao fokusiran i odlučan. Zauvek sam vam zahvalan iz dubine duše svakom od vas na konstantnoj podršci, hrabrenju i ljubavi. Ova sezona je za Nikija Laudu, mog neverovatnog prijatelja i mentora kojeg smo izgubili prošle godine, čoveka koji je dokazao da hrabrost i odlučnost idu ruku pod ruku. Niki, ovo je za tebe, nastaviću da činim da se osećaš ponosnim“.

Hamilton jedini ima šest titula, a ispred njega jedino je još Mihael Šumaher sa sedam.