Alfa zadržava Đovinacija, šta će biti sa Hilkenbergom?

Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Ekipa Alfa Romea zvanično je potvrdila da će Antonio Đovinaci ostati u timu i naredne sezone uz Kimija Raikonena.

Uprkos tome što je imao težak start godine, mesto italijanskog automobiliste nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje pošto mu se forma popravila sredinom sezone. Uz to, ne postoji očigledna alternativa za njega na mestu koje je rezervisano za juniorskog vozača Ferarija.

Povezano

Đovinaciju je najbolji rezultat ove sezone deveto mesto u Monci, dok je kao osmoplasirani prošao kroz cilj u Nemačkoj, pre nego što je kažnjen zbog kršenja tehničkih propisa.

Antonio je izuzetno dobar ove godine i ekstremno sam zadovoljan što mogu da potvrdim da će ostati u Alfa Romeu i sledeće godine. Način na koji se prilagodio u timu i konstantno napredovao u svojoj prvoj kompletnoj sezoni mnogo obećava i ne možemo da dočekamo da otkrijemo njegov pun potencijal u nastavku ove avanture. Antonio se pokazao veoma brzim, čak i u konkurenciji sa vozačem kao što je Kimi i očekujemo da će se razviti još više kako bude iskusniji. Njegove tehničke povratne informacije, radna etika i pozitivan pristup će nam pomoći da ovaj tim napreduje“, naglasio je šef italijanskog tima Frederik Vasur.

Charles Coates/Getty Images

Potvrda da će Đovinaci ostati u Alfi znači da je Niko Hilkenberg ostao bez šanse da ostane u Formuli 1 i naredne sezone. Nemački automobilista nije u konkurenciji za jedino preostalo slobodno mesto u Vilijamsu, koje bi trebalo da zauzme test vozač britanskog tima Nikolas Latifi.

Hilkenberg je ranije istakao da sigurno neće preći u Indikar ili Formulu E, ali se DTM pominje kao ozbiljna mogućnost, a navodno je najbliži tome da pojača DTM. To, međutim, ne znači da će njegova karijera u Formuli 1 biti gotova na kraju ove sezone, pošto je veliki broj slobodnih mesta za 2021. godine.

Nemac je u Formulu 1 stigao kao šampion GP2 serije, ali od tada nije dobio priliku ni u jednom od vodećih timova. Branio je boje Vilijamsa, Fors Indije, Zaubera i Renoa, a rekorder je po broju voženih trka bez ijednog podijuma.