Hamilton o Ferariju: Trebalo im je 13 godina, ali hvala

Formula 1 1. dec 201911:57 > 12:01
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton prokomentarisao je komplimente koje mu je uputio šef Ferarija Matija Binoto.

Binoto je rekao da su Hamiltonovoe sposobnosti za volanom fenomenalne, a Britanac u tome ne vidi nikakvu skrivenu poruku.

„To su prvi komplimenti tima iz Formule 1 za 13 godina. Mislim da je to samo običan kompliment, ništa više od toga. Iskreno, ne sećam se da su me spomenuli ikada, ali pretpostavljam da jeste tako i hvala im. To zaista ništa ne znači, sve je to lep razgovor, ništa više. Trebalo mu je 13 godina da to prepozna, ali sam svakako zahvalan“, rekao je Hamilton.

Binota su uoči početka akcije pred Veliku nagradu Abu Dabija pitali da li će Ferari biti zainteresovan za Hamiltona, kome ističe ugovor naredne godine.

Direktor Ferarija je ostao mističan, a u odgovoru je samo pohvalio sve što je Hamilton napravio do sada u karijeri.

Ipak, italijanski mediji spekulisali su o tome da se Hamilton ove godine dva puta sastajao sa predsednikom kompanije Ferari Džonom Elkanom.

Novinari su od Hamiltona želeli da saznaju i da li Binoto gubi vreme pregovarajući na ovaj način.

„Nikada nije gubljenje vremena, ako ste dobri i fini prema nekome. Dugo smo u svemu ovome i to je tim koji sam oduvek veoma cenio. Da biste zaslužili njihovo poštovanje treba vam mnogo dokazivanja u ovom poslu, tako da to nikako ne može da bude loša stvar„, objasnio je Hamilton.