Istorijski dan – Rosi u Mercedesu, Hamilton na Jamahi!

Formula 1 11. dec 201919:19 > 19:22
Podeli:
Monster Energy

Najveće zvezde Formule 1 i Moto GP šampionata Luis Hamilton i Valentino Rosi zamenili su mesta na nekoliko sati i prvi put se našli na istoj stazi u isto vreme.

Hamiltonov i Rosijev zajednički sponzor – Monster Enerdži organizovao je nešto što su mnogi okarakterisali „zamenom veka“. Tako se šampion Formule 1 našao na ovogodišnjem modelu Jamahe, a ‚Doktor‘ u šampionskom bolidu Mercedesa iz 2017. godine. Sve je upriličeno na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji, samo dve nedelje pošto je na tom mestu završena sezona u Svetskom šampionatu u motociklizmu.

Za Britanca je to bio prvi put da se našao na motoru kraljevske klase, pošto je prethodno testirao Superbajk motocikl Jamahe. S druge strane, Rosi je više puta u prošlosti vozio bolid Ferarija, ali je sada prvi put dobio priliku da se nađe za volanom Mercedesa. Prethodnih godina Rosi i Hamilton nisu krili divljenje jedan prema drugome, a ovoga puta su se našli u ulogama mentora.

Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy
Monster Energy


Fantastično je videti legendu kakva je Valentino u bolidu. Uzbuđen sam zbog njega, što će prvi put otkriti bolid. To me podseća na to kad sam se ja prvi put našao u bolidu Formule 1. Kada vidite ceo tim oko sebe, u pitanju je potpuno drugačija zver“, rekao je Hamilton,Bilo je neverovatno kul izaći na stazu na motoru i videti Valentina ispred sebe na istoj mašini“.

Devetostruki svetski šampion je istakao da je do sada bio veliki Hamiltonov navijač, ali da je sada njegovo divljenje još veće.

Imali smo fantastičan dan, pošto su se dve najviše klase auto-moto sporta ne samo susrele, već su i radile zajedno. Osetio sam se kao pravi vozač Formule 1 na dan i nisam želeo da se on završi. Takođe sam vozio svoju M1 na stqazi sa Luisom. Bio je to ponosan trenutak za tim jer smo svoju strast mogli da podelimo sa njim. Tehnički, Valensija je teška staza, duvao je jak vetar i u jednom trenutku sam pomislio da Luis neće moći više, ali je bio fantastičan na motoru i njegova pozicija na M1 je bila odlična. Mislim da se odlično zabavio, a to je i bilo najvažnije“, istakao je Rosi.