Šef Jamahe oduševljen Hamiltonom

Formula 1 12. dec 201913:39 > 13:41
Podeli:
Monster Energy

Šef Jamahe Lin Džarvis rekao je da Luis Hamilton može da bude ponosan na sebe zbog toga kako se pokazao prilikom testiranja Jamahe Valentina Rosija u Valensiji početkom ove nedelje.

Zajednički sponzor dvojice legendi – Monster Enerdži organizovao je ono što su mnogi okarakterisali zamenom veka na stazi „Rikardo Tormo“. Tako se ‚Doktor‘ našao za volanom Hamiltonovog šampionskog bolida iz 2017. godine, dok je Hamilton isprobao ovogodišnji motor japanskog tima. Džarvis je tom prilikom rekao da mu je bila privilegija što je mogao da prisustvuje zameni dvojice velikih šampiona.

Povezano

Bio je ovo jedinstven dan. To što je Luis bio sa nama i Valentina, što su se dve sportske ikone našle na istom mestu u isto vreme, to je zaista neverovatno. Zaista sam srećan što sam mogao da budem tu i budem svedok svega, a ujedno i da uživam“, rekao je Džarvis, „Bio sam veoma impresioniran time kako se Luis pokazao jer koliko šampiona na četiri točka može da dođe ovde, sedne na M1 i učini sebe ponosnim. Izuzetno je teško voziti motor brzo na stazi, a još veći je izazov to učiniti na fabričkoj MotoGP mašini“.

Džarvis je istakao da mu je najdraži trenutak u Valensiji kada je Rosi izveo Hamiltona na stazu i pokazivao mu trkačku putanju.

Momenat koji se izdvaja je onaj kada su njih dvojica bili jedan uz drugog na svojim motorima. Luis je rekao da je godinama veliki Valentinov navijač, ali i Moto GP šampionata. Njegova želja je bila da vozi na stazi zajedno sa Valentinom i iskusi kako je to voziti M1, pa su mu obe ispunjene u isto vreme. Bilo je fantastično videti da čak i šestostruki svetski šampion, koji je već postigao toliko toga, i dalje može da ostvari svoje snove u ovakvoj prilici. Drago nam je i zbog Valentina, koji je dobio još jednu šansu da testira bolid Formule 1. Jasno je da je uživao, čuli smo pozitivne povratne informacije od Mercedesovog tima, tako da je sve u svemu ovo bio jedinstven događaj“, naglasio je Džarvis.