Ferari priznao pregovore sa Hamiltonom

Formula 1 12. dec 201917:18 > 17:20
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Izvršni direktor Ferarija Luj Keri Kamiljeri rekao je da je italijanski tim imao razgovore sa svetskim šampionom Luisom Hamiltonom o mogućnosti da dođe u njegove redove u budućnosti.

Kamiljeri je tako potvrdio glasine da je Britanac pričao o tome sa prvim čovekom kompanije Džonom Elkanom. Takođe je istakao da su u Ferariju počastvovani što posebno Hamilton, ali i drugi vozači, žele da se nađu u bolidu italijanskog tima.

Previše je rano, razmatramo opcije u pravo vreme i videćemo šta nam najviše odgovara“, rekao je Kamiljeri.

Povezano

Jedan od čelnika Ferarija je istakao da su se šestostruki svetski šampion i Elkan susreli na jednom društvenom događaju, ali da je cela situacija preuveličana, pošto njih dvojica imaju zajedničke prijatelje.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja naredne sezone, tokom koje će juriti rekordnu sedmu titulu, kojom bi se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom. S druge strane, ugovori sa Ferarijem ističu i Sebastijanu Fetelu i Šarlu Lejkeru.

Na poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata, Velikoj nagradi Abu Dabija, britanski automobilista je istakao da će biti pametno i mudro da dobro razmisli o sledećem potezu u karijeri. Tom prilikom nije želeo da komentariše da li je razgovarao sa Elkanom, ali je istakao da čeka da vidi da li će Toto Volf ostati u nemačkom timu pre nego što donese odluku o svojoj budućnosti.

Volf se u poslednje vreme pominje kao potencijalni naslednik Čejsa Kerija na mestu izvršnog direktora Formule 1 od 2021. godine. Međutim, Kamiljeri je istakao da bi Ferari mogao da iskoristi svoje pravo na veto i onemogući Volfa da vodi Formulu 1.

Ukoliko bi bilo ko je imao aktivnu i važnu ulogu u određenom timu poslednjih godina preuzeo vodeću poziciju u Formuli 1, to bi vodelo do sukoba interesa. Ne bi bila dobra stvar da Volf vodi Formulu 1. Naš stav je da šef Ferarija Matija Binoto bude kandidat da zameni Čejsa, ostali timovi ne bi bili zadovoljni zbog toga. Naš veto je poslednja opcija, ali ukoliko bude potrebno, objasnićemo kakvo je naše mišljenje“, istakao je Kamiljeri.