Kubica: Ne isključujem povratak u Formulu 1

Formula 1 14. dec 201914:24 > 14:27
Charles Coates/Getty Images

Poljski automobilista Robert Kubica rekao je da bi mogao da se vrati u Formulu 1 u budućnosti, ali prihvata da nema kontrolu oko toga da li će ponovo dobiti šansu.

Kubica je ove godine vozio za Vilijams, osvojio je jedini bod za britanski tim, ali je još pre kraja sezone objavio da će ga napustiti. Naredne godine će ga zameniti Kanađanin Nikolas Latifi, koji stiže iz Formule 1.

Povratak u šampionat za Poljaka je stigao osam godina pošto je doživeo teške povrede u nesreći tokom jednog relija, zbog čega su mu od tada limitirani pokreti desne ruke.

Povezano

Za Kubicu su sada opcije Has i Rejsing Point, koji ga žele za rad u simulatoru, a velika je mogućnost da će preći u Šampionat nemačkih turing automobila, pošto je već testirao BMW. Iako kaže da postoji mogućnost da je Velika nagrada Abu Dabija bila njegova poslednja trka u Formuli 1, Poljak kaže da postoji nada da će ostati prisutan.

U životu se nikad ne zna. Naravno, ako u budućnosti ne budem u padoku, veoma je mala šansa da ću voziti u Formuli 1 ponovo. Ali, ako ostanem u padoku, sve može da se desi. Stojim na zemlji, realnost je takva da je veća šansa da mi je to bila poslednja trka, nego da ću se trkati ponovo“, istakao je Kubica.

Kubica je istakao i da ga je ono što je iskusio pošto su ga mnogi videli kao buduću veliku zvezdu Formule 1, a potom mu se svet srušio posle udesa, naučilo da shvati da ima mali uticaj na svoju karijeru.

Nemam nikakvu kontrolu, možda postoji šansa, možda ne. Mislim da sam u poslednjih deset godina naučio veliku lekciju. Čak i kada izgleda da je sve pod kontrolom u vašem životu – u prošlosti sam imao ugovor na tri godine, ali sam završio u bolnici sa povredama polovine tela i umalo sam izgubio život. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije“, rekao je Kubica.