Pregovori uskoro: Volf uveren da Hamilton ostaje

Formula 1 10. feb 202015:39 > 15:42
Clive Mason/Getty Images

Toto Volf rekao je da će pregovori sa Luisom Hamiltonom biti obavljeni narednih dana. Volf se nada da će obe strane biti zadovoljne, ali nije isključio ni mogućnost da se izdvoji mnogo novca za novog vozača ukoliko Britanac ipak ode.

Toto Volf uveren je da će pregovori sa Luisom Hamiltonom biti samo formalnost i da će saradnja biti nastavljena jer je „očigledno reč o saradnji u kojoj svi mogu samo da napreduju“.

Ipak, Volf nije u potpunosti odbacio mogućnost da ne bude tako i da Britanac ipak napusti Mercedes u kom sulučaju bi tim morao da traži novog vozača za 2021. godinu.

Povezano

Hamilton ima još jednu godinu ugovora vrednog 40 miliona funuti po sezoni, a ranije se spekulisalo da sada traži povećanje ugovora na 55 miliona.

Šestorstrukog svetskog šampiona povezivali su i sa Ferarijem sa kojim je navodno pregovarao. Volf je potvrdio da od kraja decembra nije kontaktirao sa Hamiltonom koji je na zasluženom odmoru.

„Naravno da bismo voleli da u našem bolidu imamo najbržeg vozača. I znam da Luis želi da bude u najbržem bolidu. Mislim da je zadovoljstvo obostrano. Poslednji put smo razgovarali pre Božića i rekli smo da ćemo pregovarati kada se vrati iz Amerike gde provodi odmor. Uveren sam da naš tim može da privuče najbolje vozače. U ovom trenutku Luis se dokazao kao najbolji i nadam se da ćemo i ubuduće moći da kažemo da sarađujemo sa najboljima“, rekao je Volf na predstavljanju novog bolida.