Meklaren poslao u karantin 14 ljudi, ništa od Bahreina?

Formula 1 13. mar. 20207:53 > 8:00
Podeli:
Lars Baron/Getty Images

Šef Velike nagrade Australije Endrju Vestakot ne isključuje mogućnost da se otkazana prva trka u sezoni Formule 1 održi kasnije tokom godine.

Getty Images/Clive Mason

Rukovodstvo F1 je zbog pretnje od širenja infekcije koronavirusom u poslednjem trenutku otkazalo početak sezone u Melburnu.

„Važno je naglasiti da smo koristili reč ‘otkaz’. Želimo da pojasnimo navijačima da u ovom trenutku trku ne odlažemo nekoliko sati ili dana. Zato je namerno upotrebljena reč ‘otkaz’. Ali, u svetu Formule 1 nikad ne reci nikad. Po tom pitanju sarađujemo s FIA i F1, iako još nismo počeli da razmišljamo o tome kada bi organizacija trke bila moguća. O tome ćemo razgovarati kada dođe pravi trenutak,“ rekao je Vestakot.

Povezano

Meklaren je obelodanio da će 14 članova engleskog tima biti u karantinu tokom sledeće dve nedelje zbog kontanta sa zaraženom osobom.

Ranije se saznalo da je jedan Meklarenov stručnjak bio pozitivan na testu, nakon čega je otkazana VN Australije.

Sezona u Formuli 1 trebalo bi da počne Velikom nagradom Bahreina 22. marta, ali prvi čovek Red Bula Kristijan Horner, koji je bio za to da se vozi u Melburnu, uveren je da će i ta trka biti otkazana.

Mislim da je otkazivanje trke u Bahreinu gotovo neizbežno. Naravno, još nema potvrde, ali teško mi je da zamislim da će ekipe da idu u Bahrein. Da li treba suspendovati sezonu? Siguran sam da će se o tome razgovarati. Treba da sačekamo i vidimo kakve su prognoze. Posle precizno razmotrene situacije iz svih uglova, imaćemo više informacija o evropskim trkama i VN Vijetnama,“ naglasio je Horner.

Vijetnam je u kalendaru 5. aprila, a potom slede Holandija (3. maj), Španija (10. maj), Monako (24. maj)…