Pravu Formulu 1 menja virtuelna – samo na SK

Formula 1 21. mar. 202011:26 > 11:30
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Ovogodišnji šampionat Formule 1 trebalo je da počne proteklog vikenda u Australiji, ali je zbog pandemije koronavirusa odložen početak sezone, pa ćemo umesto trka koje su morale da budu odložene imati virtuelni šampionat, koji ćete moći da pratite na Sport Klubu.

Formula 1 je u petak objavila pokretanje esports virtualne Gran Pri serije, u kojoj će učestvovati nekolicina aktuelnih vozača, ali je za sada jedino potvrđen Nikolas Latifi iz Vilijamsa.

Ta serija će ljubiteljima Formule 1 omogućiti da na virtualan način prate trke Formule 1, uprkos tome što se pravo trkanje neće odvijati barem do juna.

Virtuelne trke će biti održavane umesto svake odložene trke, izuzev Velike nagrade Španije, a sezona počinje u nedelju u Bahreinu. Potom slede trke u Vijetnamu (5. april), Holandiji (3. maj), Španiji (10. maj) i Monaku (24. maj).

Na startu prve trke aktuelnim vozačima će se pridružiti brojne zvezde, čija imena će biti otkrivena naknadno. Svaki od učesnika će se onlajn putem priključiti igri, pa će biti ispoštovani svi bezbednosni protokoli.

Zbog koronavirusa, Formula 1 je prvo pomerila Veliku nagradu Kine, da bi odluka o otkazivanju bila doneta pred sam početak akcije u Melburnu, pošto se Meklaren povukao sa trke jer je jedan njegov član bio zaražen koronavirusom. Vrlo brzo otkazane su i trke u Bahreinu i Vijetnamu, da bi ove nedelje stigla vest o odlaganju trka u Holandiji, Španiji i Monaku, ali su organizatori najveće trke u kalendaru potom objavili da je ona definitivno otkazana pošto nema opcija za pronalaženje alternativnog datuma.

Za sada se planira da šampionat startuje Velikom nagradom Azerbejdžana, ali to nije zvanično potvrđeno zbog nestabilne situacije. U svakom slučaju, kad god da šampionat krene, pratićete ga u direktnim prenosima na Sport Klubu.