Abitebul: Ne možemo večno da se krijemo bez rezultata

Formula 1 27. mar 202015:35 > 15:46
Podeli:
Getty images/Mark Thompson

Izvršni direktor Renoovog F1 tima, Siril Abitebul je izrazio čuđenje u vezi sa učestalim pitanjima na temu mogućeg odlaska njegovog tima iz najbržeg karavana.

Svih deset timova je u teškoj situaciji, ali je ime Renoa očigledno najprivlačnije za takva pitanja. Čini se da mi nešto češće od drugih odgovaramo na tu temu. Ne znam zašto, ali je tako”, rekao je Abitebul i nastavio:

U Formuli 1 smo već 42 godine. I priznajem, nedostajalo nam je konstantnosti, dolazilo je i do promena u rukovodstvu tima. Ali, takva je stvarnost. U naše dve baze imamo 1,200 zaposlenih, koji nisu radili stvari vezane samo za ovu, već i za narednu takmičarsku sezonu. Automobilska industrija ima problema. A da li imamo mnogo većih problema od Dajmlera? Nisam siguran. Samo što će vaša pitanja biti manja, ako postanemo bolji na stazama”.

Na kraju, ne možemo se večno kriti iza nedostatka rezultata. Očekivanja treba da budu realistična i razumna. No, nećemo moći da pronađemo izgovore ako nas i do 2022. godine ne bude na podijumima. Nismo planirali da dominiramo u karavanu, ali je objektivno postavljena borba za podijum”, rekao je Abitebul.