Binoto: Možda trke u januaru, možda se ne vozi petkom

Formula 1 28. mar 202012:17 > 12:25
Lars Baron/Getty Images

Prvi čovek Ferarijeve ekipe u Formuli 1 kaže da su sve opcije oko završetka aktuelne seozne u igri. Matija Binoto kaže da su sve ekipe u konstantnoj komunikaciji.

Akutelna sezona Formule 1 je počela otkazivanjem trke u Australiji. Odložene su zatim trke u Vijetnamu, Kini, Bahreinu, Holandiji, Španiji, Azerbejdžanu dok trke u Monte Karlu sigurno neće biti. Prva trka koja bi mogla da se vozi, pod uslovom da pandemija virusa COVID-19 bude pod kontrolom, je 14. juna u Kanadi.

Povezano

 „U konstantnom smo dijalogu. Osećamo da su ovo ključni trenuci. Dali smo FIA slobodu da definiše kalendar kako želi u ovim uslovima. TAkođe je mogućemo da ćemo imati Velike nagrade od samo dva dana, da se neće voziti petkom pa bi tako bilo lakše logistički organizovati trke. Trenutno obustavljanje trka otvara mogućnost da se vozi u avgustu ako uslovi to dozvole„, rekao je Matija Binoto.

Moramo da omogućimo sve. Ako bismo imali trke u januaru i ako bi nam to omogućilo da završimo šampionat 2020. onda postoji velika mogućnost da se takva odluka donese„, rekao je Italijan.

On je rekao da ekipa Ferarija konstanto razgovara sa Sebastijanom Fetelom i Šarlom Leklerom i da su obojica u odličnoj kondiciji.