Rikardo od 2021. godine u Meklarenu

Formula 1 14. maj 202011:03 > 11:05
Robert Cianflone/Getty Images

Danijel Rikardo će u 2021. godini voziti za Meklaren i to uz Landa Norisa. To znači da iz britanske ekipe odlazi Karlos Sains koji bi trebalo da sedne u bolid Ferarija.

Posle dve sezone u Renou, Danijel Rikardo će voziti za Meklaren od 2021. godine. Australijski vozač stiže umesto Karlosa Sainsa čiji bi prelazak u Ferari trebalo da bude ozvaničen uskoro.

Dovođenje Danijela je korak napred u našem dugoročnom planu i doneće uzbudljivu novu dimenziju u tim u kom je Lando Noris. To je dobro za naš tim, partnere i naravno navijače. Hoću da se zahvalim Karlosu na sjajnom poslu u Meklarenu i što nam je pomogao u našem oporavku. On je timski igrač i želimo mu sve najbolje u budućnosti„, rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun.

Rikardo je u Formuli 1 od 2011. godine kada je debitovao za Hispanija rejsing, a istovremeno je bio test vozač Toro Rosa. Za Toro Roso je vozio 2012. i 2013, zatim je prešao u red Bul gde je bio pet sezona, a u dve je završio kao treći u generalnom plasmanu. Pred 2019. godinu je prešao u Reno gde i nije imao najbolje nastupe, i sa tim timom će se rastati posle aktuelne sezone koja još nije počela.