Singapur neće trku bez gledalaca

Formula 1 16. maj. 202013:29 > 13:35
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Promoteri Velike nagrade Singapura naglasili su da neće organizovati trku ukoliko bi ona morala da bude održana bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

Čelnici Formule 1 planiraju početak sezone u julu, trkama u Austriji i Velikoj Britaniji pred praznim tribinama. Međutim, još nisu odustali od prisustva gledalaca kasnije tokom sezone.

Povezano

Naš prioritet ostaju dobrobit i bezbednost naših navijača, volontera i svih građana Singapura. Imamo otvoreni dijalog sa Formulom 1, ali nam nije isplativo da organizujemo trku bez gledalaca“, rekli su promoteri trke na stazi „Marina Bej“.

Radovi na samoj stazi traju oko tri meseca, a to će svakako zavisiti od toga da li će te aktivnosti biti dozvoljene po propisima koje je naložila Vlada Singapura. Za sada je ta trka, koja se vozi pod reflektorima, zakazana za 20. septembar.

Prošlogodišnju Veliku nagradu Singapura je tokom tri dana posmatralo 268.000 gledalaca, a 40 odsto njih nije bilo iz te zemlje.

Formula 1 još nije objavila tačan raspored trka, ali se zna da su do sada tri otkazane, a sedam ih je odloženo. Na pojedinim verzijama koje su se pojavile poslednjih dana nema trke u Singapura.

U toj zemlji je zabeleženo 27.000 slučajeva koronavirusa, što je najveći broj po glavi stanovnika u Aziji, a do 1. juna je u celom Singapuru na snazi mera zabrane kretanja.