U Ferariju ne kriju: Dovođenje Sainsa je kockanje

Formula 1 17. maj 202012:54 > 12:58
Podeli:
Lars Baron/Getty Images

Prvi čovek Ferarija Matija Binoto kaže da su u italijanskom timu svi svesni rizika zbog dovođenja Karlosa Sainsa juniora, sadašnjeg vozača Meklarena.

Španac (25) na kraju sezone će naslediti Sebastijana Fetela i sa Šarlom Leklerom (22) predstavljaće najmlađi tandem Ferarija u prethodne 52 godine.

Povezano

Karlos Sains je mlad vozač i Ferari jako dugo nije imao tako mlad tandem. To predstavlja kockanje za nas, ali srećni smo zbog tog izazova. Želimo da započnemo potpuno novi ciklus„, rekao je Binoto u razgovoru za italijanski Sky Sports i dodao:

Biće to težak put, ali imamo poverenje u mlade. To će značiti svima u timu. Sains je veoma pametan momak, timski je igrač i radi vredno. Lekleru će biti od koristi što ima takvog čoveka uz sebe„.

Šef Ferarija ponovo se osvrnuo na odluku da se ne nastavi saradnja sa Vetelom, četvorostrukim šampionom Formule 1.

Mislim da je to prava odluka i za nas i za njega i razlozi su nam razumljivi. Proveli smo zajedno šest godina i Fetel će uvek imati posebno mesto u našim srcima„, poručio je Binoto.

Biće zanimljivo videti gde će Nemac nastaviti karijeru. Opcija u vidu Meklarena je otpala, pošto su iz tog tima izabrali Danijela Rikarda za naslednika Karlosa Sainsa juniora.

Mada, prethodnih dana su se pojavile i informacije o povlačenju…