Bez izuzetka za karantin nema trke na "Silverstonu"

Formula 1 20. maj. 202012:23 > 12:24
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Velika nagrada Britanije u Formuli 1 neće moći da bude održana ako svim učesnicima ne bude omogućeno da budu izuzeti iz planova za karantin svih koji dolaze iz inostranstva u Ujedinjeno kraljevstvo.

Vlada Britanije namerava da uskoro uvede obaveznu dvonedeljnu samoizolaciju po dolasku na tlo te zemlje zbog pandemije koronavirusa.

Povezano

Karantin od 14 dana će onemogućiti održavanje Velike nagrade Britanije ove godine. Dodatno, to ima veliki uticaj na bukvalno desetine hiljada ljudi koji su zaposleni u Formuli 1 ili imaju veze sa njom“, rekao je portparol Formule 1.

Iz Ministarstva za kulturu, medije i sport su rekli da još nije doneta odluka za izuzetke.

Iz Formule 1 su već napravili planove da bi trke protekle bez ikakvih problema. Timovi će biti razdvojeni na stazama, odsedaće u različitim hotelima do kojih će biti voženi autobusima. Pored toga, kompletno osoblje će biti testirano pre samog puta, a potom i na svaka dva dana na stazi.

Putovali bismo nazad u Britaniju u avionima u kojem bi bilo samo osoblje, koje bi bilo testirano, zbog čega bi karantin bio nepotrebno. Ako mislimo da se sav elitni sport vrati na televizijske ekrane, moraju da postoje izuzeci“, dodao je portparol Formule 1.

Ovogodišnji šampionat bi trebalo da počne dvema trkama u Austriji 5. i 12. jula, a potom je u planu Velika nagrada Britanija na „Silverstonu“. Do sada je deset trka ili otkazano ili odloženo, ali je prvi čovek Formule 1 Čejs Keri istakao da je uveren da je moguće održati 16 trka počevši od jula.