Botas: Rekli su mi da Mercedes ne dovodi Fetela u 2021.

Formula 1 11. jun 20209:10 > 9:13
Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Drugi vozač Mercedesa Valteri Botas je rekao u sredu da po njegovim informacijama Sebastijan Fetel neće voziti u tom timu.

Posle objave da Sebastijan Fetel neće voziti za Ferari 2021. godine, nema mnogo pozicija za Nemca u narednoj sezoni Formule 1. Slobodno mesto postoji u Renou koji ne deluje da je dovoljno ambiciozan za četvorostrukog šampiona sveta, a konstantno se pominje da bi mogao da pređe u Mercedes čiji vozači nemaju ugovore za narednu godinu. Pod znakom pitanja bi tu mogao da bude baš Valteri Botas.

Povezano

 „Ne dotiče me to mnogo. Iskreni smo u timu sve vreme oko situacije i kako će sve izgledati što se tiče ugovora. Dobio sam prilično jasnu poruku da ne razmatraju dovođenje Sebastijana i rekao sam u redu, onda nemam briga„, kazao je Valteri Botas za Skaj.

Botas inače u Mercedesu stalno potpisuje jednogodišnje ugovore, ali kaže da mu budućnost ne deluje ništa drugačije u odnosu na prethodne godine.

Svake godine je isto za mene. Ova sezona se ni po čemu ne razlikuje. Uvek ima priča i meni je to smešno. Ima vozača koji mi uzimaju mesto, a nije bilo nijedne trke. Nekoliko puta me je zasmejalo to. Nemam pritisak jer i dalje imam jasan cilj za ovu sezonu. Onda će se stvari srediti same, ovako ili onako. Ne stresira me to uopšte„, rekao je Finac.