Ferari primoran da redizajnira ceo bolid

Formula 1 30. jun 202022:34 > 22:41
Podeli:
Rudy Carezzevoli/Getty Images

Šef ekipe Ferarija Matija Binoto rekao je da je tim morao da napravi ozbiljne izmene na bolidu pošto je od predsezonskih testiranja otkriveno da ima određene mane.

Binoto je istakao da su zaključci koji su izvedeni o tome zašto na „Katalunji“ nisu ostvareni rezultati kakvi su bili očekivani doveli do promene pravca razvoja bolida.

Povezano

Svakako, Sebastijan Fetel i Šarl Lekler će na prve dve trke sezone u Austriji voziti bolid starih specifikacija, dok će unapređeni imati na raspolaganju za Veliku nagradu Mađarske 19. jula.

Morali smo da razumemo zašto nismo videli rezultate kakve smo očekivali na stazi i koliko moramo da promenimo ceo program kao posledicu toga. Bilo bi kontraproduktivno nastaviti u pravcu koji smo planirali, znajući da ne bismo ostvarili naše ciljeve. Zbog toga smo odlučili da smislimo novi program koji se odnosi na ceo bolid, znajući da neće biti spreman za prvu trku. Naš cilj je da unapređenja spremimo za treću trku na ’Hungaroringu’“, istakao je Binoto,Pored toga, pored pravog razvoja samog bolida, poslednjih nedelja smo radili na analizi tog ponašanja, radu u simulatoru i uz pomoć vozača verujem da će se u Austriji ispostaviti da je to vredelo. Znamo da u ovom trenutku nemamo najbrži paket, znali smo to i pre Melburna i to se nije promenilo. Staza u Špilbergu ima drugačije karakteristike u odnosu na one u Montmelu, a temperature će biti više nego u februaru“.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje predstojećeg vikenda na „Red Bul ringu“, a kompletna akcija vas od petka čeka na Sport Klubu 1.