"Red Bul nije bio ovako spreman još od 2013. godine"

Formula 1 1. jul 202013:52 > 13:56
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner poručuje da je taj tim spreman za početak sezone Formule 1 predstojećeg vikenda u Austriji.

Red Bul započinje svoju drugu sezonu saradnje sa Hondom koja mu od 2019. proizvodi agregate. Početak sezone je odložen pa nije bilo mnogo vrmena za testiranje no ipak iz austrijske ekipe poručuju da su i više nego spremni za trke.

Biće uzbudljiva godina, biće napeto. Trke će dolaziti brzo jedna za drugom. Za mene je osećaj kao da se nismo pripremili bolje verovatno još od 2013. godine. Druga godina nam je sa Hondom i deluje da je kao već deo tima„, rekao je prvi čovek ekipe Red Bula Kristijan Horner.

Inače Red Bul treba i ove sezone da bude izazivač Mercedesu i Ferariju i to sa mladim Maksom Ferstapenom i Tajlanđaninom Aleksom Albonom koji se odlično uklopio prošle sezone. On je za razliku od Maksa imao priliku da testira novi bolid prošle nedelje u Silverstonu. Tamo nije bio Maks Ferstapen zbog pravila o karantinu pa je vozio samo Albon koji je već bio u Britaniji. 

Bilo je veoma koristno za tim da vežba nove procedure. Dobro je da su se bavili ponovo osnovnim stvarima, pitstopovima i nekim fundamentalnim momentima. Korisno je bilo i za Aleksa, jer mu je ovo tek druga godina. Još ranije smo odlučili da Maksa ne dovodimo u Britaniju da bude u karantinu i 50 kilometara koje bi mogao da pređe u bolidu ne bi bili korisni„, rekao je Horner.