Iz Renoa uveravaju da ne žele Alonsa

Formula 1 1. jul 202014:32 > 14:34
Podeli:
© TOYOTA MOTOR CORPORATION

Posle vrteške u Formuli 1 i odlaska Sebastijana Fetela iz Ferarija, upražnjeno mesto je ostalo u Renou. Iz francuskog tima uveravaju da na njega neće sesti Fernando Alonso.

Posle odlaska Fetela, Karlos Sains je prešao iz Meklarena u Ferari, a Danijel Rikardo iz Renoa u Meklaren. Francuski tim je ostao bez jednog vozača za narednu sezonu i i dalje se samo spekuliše ko će sesti u drugi bolid u 2021. godini. Mnogi bi u njemu voleli da vide Fernanda Alonsa koji je baš sa Renoom osvojio dve titule prvaka sveta i tako prekinuo dominaciju Mihaela Šumahera.

Prvi čovek tima Siril Abitebul je samo odrično odgovorio na pitanje da li je Alonso vozač kakvog traže, a zatim je pričao o Valteriju Botasu i Sebastijanu Fetelu koji bi takođe mogli da budu kandidati.

Povezano

 „Botas je doneo mnogo poteškoća Hamiltonu, ali i dalje ima mnogo toga da da i želi da pokaže. Što se tiče Fetela, ako on ima motivaciju, onda smo zainteresovani. Neću da idem u ekonomiju, mi smo zainteresovani da investiramo u instrastrukturu. Fetel je slobodan i ako želi da nastavi da vozi mi takođe možemo da budemo zainteresovani„, kazao je šef Siril Abitebul.

Inače u timu Renoa je već mladi Esteban Okon koji se vraća u Formulu 1 ove sezone.

Nećemo da ga pritiskamo, računamo na njega u budućnosti. Mora da dokaže da zaslužuje poziciju narednih sezona. Imamo mladih vozača kojima verujemo, a timu treba iskusan vozač koji može da nosi naš projekat i hoćemo nekog posvećenog„.