Fetel: Pričao sam sa Renoom, znam Red Bul…

Formula 1 9. jul 202018:03 > 18:09
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Jedno mesto manje je ostalo za Sebastijana Fetela kao opcija za 2021. godinu. Reno je angažovao Fernanda Alonsa koji će voziti uz Estebana Okona, a i dalje ostaje znak pitanja gde će Seb?

Odlazak Fetela iz Ferarija je brzo pokrenuo vrtešku na pozicijama u Formuli 1, pa je tako Sainc prešao iz Meklarena u Ferari, Rikardo iz Renoa u Meklaren da bi Fernando Alonso u sredu zauzeo upražnjeno mesto i posle tri godine pauze se vraća u Formulu 1 i to u Reno gde je osvojio dve titule prvaka sveta. Sebastijan Fetel je takođe po ličnom priznanju imao razgovore sa francuskim predstavnikom.

Povezano

 „Dugo sam u padoku i znam ljude i naravno da sam imao razgovore sa Renoom, ali ništa konkretno, nikakvi pravi razgovori to nisu bili. Izabrali su drugačiji pravac, a što se mene tiče nemam pritisak u narednih nekoliko dana i želim da na miru odlučim„, kazao je Fetel pred Veliku nagradu Štajerske koja počinje već u petak u Špilbergu.

Fetel će teško naći svoje mesto u Mercedesu gde je Valteri Botas odlično započeo sezonu, a još jednom je poručio da bi mogao sebe ponovo da vidi u Red Bulu. Tamo vozi Maks Ferstapen za koga se austrijski predsatvnik opredelio u budćnusti i u koga ulaže najviše.

Verujem da ako hoćeš da pobeđuješ moraš da budeš srećan tako da ne mislim da je pitanje klupskog kolege važno. Znam taj tim, i dalje sam u kontaktu sa mnogima odande i Red Bul ima pobednički bolid. Verujem u to, veoma su jak tim, znam da su se razvijali i znam zašto su bili jaki kada smo zajedno pobešivali. Imaju bolid kojim se mogu dobijati trke i sigurno bi bilo interesantno„, dodao je Fetel.

Seb je prvu trku u šampionatu završio tek na desetom mestu i sa samo jednim bodom, a priliku za popravni će imati u nedelju 12. juna kada se vozi Velika nagrada Štajerske na istoj stazi.